האם יש בישראל מספיק רופאים?

את מערכת הבריאות בישראל כולנו מכירים. מצד אחד צוותים רפואיים מצוינים, ומצד שני מחסור במשאבים – מחסור בכסף, במיטות אשפוז, במכשירי MRI ועוד.
בימים אלו פורסם דו"ח חדש של ארגון ה- OECD המצטרף לרשימת הדו"חות המציגים את בעיות מערכת הבריאות בישראל. בדו"ח החדש מותח הארגון ביקורת על חוסר התכנון בכח האדם במערכת הבריאות בישראל, ולאחר שאנחנו קוראים אותו אנחנו מבינים למה חשוב שיהיה לנו ביטוח בריאות פרטי. לצד חוסר התכנון קיימות מגמות שמחמירות את המצב כמו הזדקנות כח האדם במערכת הרפואית, מחסור בהכשרת רופאים חדשים, ועומס כללי על המערכת שנוצר עקב הזדקנות האוכלוסיה והארכת תוחלת החיים. האם מערכת הבריאות בישראל תצליח להתגבר עם מכשול זה והאם נוכל להמשיך ולקבל שירות רפואי ראוי ובזמני המתנה סבירים ?

האם יש בישראל מספיק רופאים?

רופאים

3 דברים שחשוב לדעת

  • רופאים רבים בתחומים קריטיים מתקרבים לגיל פרישה
  • מדינת ישראל מכשירה בעצמה הכי מעט רופאים במערב
  • דו"ח OECD: שיעור הרופאים בישראל נמוך מהממוצע
סוכן ביטוח מומלץ באשדוד

בישראל יש 3.3 רופאים לכל 1,000 תושבים, נתון נמוך יחסית לממוצע במדינות ה- OECD שם הממוצע עומד על 3.7 רופאים לכל 1,000 איש. מחצית מהרופאים בישראל מעל גיל 55, וזאת לעומת שנת 2000 שם רק שליש מהרופאים היו בגיל 55 ומעלה. הדבר מצביע כי נדרש כח אדם חדש במערכת, אולם אין מספיק רופאים חדשים. הדבר כנראה ילך ויחמיר כיוון שחלק גדול מבוגרי לימודי הרפואה בישראל הם זרים, שלומדים כאן אולם לא יעבדו בישראל, ובמקביל רפורמת יציב שללה את ההכרה של לימודי רפואה בחו"ל בחלק ממדינות אירופה, כך שיהיו פחות ישראלים שילמדו בחו"ל ויחזרו לעבוד בישראל.

אז מה המדינה צריכה לעשות? נכון, להקים ועדה. בעשרים השנים האחרונות הוקמו עשר ועדות שונות שעסקו בנושא במטרה לצמצם את המשבר במערכת הבריאות. זה לא עבד.

ומה כדאי לכם לעשות ? ביטוח הבריאות הפרטי שלכם כולל סעיפים רבים שישפרו את איכות החיים שלכם – התייעצות עם רופא מומחה תוך מספר ימים, בדיקות מהירות בבתי חולים פרטיים ועוד. השתמשו בביטוח הפרטי ככל שניתן, זה משתלם ונותן מענה רפואי מצוין לכל צורך.

מאמרים

לשיחה עם מומחה בביטוחי נסיעות

דילוג לתוכן