קרן השתלמות

קרן השתלמות היא אפיק חסכון לטווח זמן בינוני ארוך והיא פופולארית מאוד כיוון שכוללת הטבת מס גם במועד ההפקדה, וגם פטור ממס רווחי הון (עד תקרה המתעדכנת כל שנה). קרן השתלמות מיועדת גם לשכירים וגם לעצמאיים, והיא ניתנה לפדיון לאחר 6 שנים מיום פתיחתה. כיוון שיש לקרן את יתרון פטור ממס רווחי הון, אנו ממליצים להמשיך ולחסוך בקרן הפנסיה ולא לפדות אותה כל 6 שנים. בדרך זו, אם חסכתם מספיק שנים, מובטח לכם סכום כסף גדול פטור ממס שיעזור להגשים את כל החלומות שלכם בשנים הבאות. בכל קרן השתלמות ישנם מספר מסלולי השקעה, כגון: מסלול מניות, מסלול כללי, מסלול חו"ל, מסלול אג"חים ועוד.

למי זה מתאים?

קרן השתלמות מתאימה גם לשכירים וגם לעצמאיים. שכיר יכול לפתוח קרן השתלמות רק באמצעות המעסיק שלו ומידי חודש יפקיד המעסיק לקרן ההשתלמות בהתאם לשכר החוסך. מקובל כיום שהמעסיק מפקיד 7.5% מהשכר וחלקו של העובד הוא 2.5% מהשכר. עצמאי יכול להפקיד לקרן השתלמות כל סכום שיבחר, ואנו ממליצים לבחור את גובה ההפקדה החודשית לאחר בדיקה מול רואה החשבון וסוכן הביטוח. הטבת המס לעצמאי היא באחוזים מתוך ההכנסה השנתית. גם לשכירים וגם לעצמאים יש שתי תקרות הפקדה לפיהן מחשבים את גובה ההפקדה. אחת היא תקרת הוצאת מוכרת, והשניה היא תקרת הפקדה פטורה ממס רווחי הון.

שאלות ותשובות

האם כספי קרן השתלמות מיועדים רק להשתלמויות ?

כספי קרן ההשתלמות שלך ניתנים לשימוש לכל צורך שתבחר. בעבר, שימשה קרן השתלמות כהטבה לעובדים שכירים לטובת מימון לימודי המשך, קורסים מקצועיים וכנסים, אולם כיום כולם יכולים לחסוך בקרן השתלמות, גם שכירים וגם עצמאיים, ובמידה ופודים את הכסף לאחר 6 שנים, ניתן להשתמש בו לכל מטרה.

מה זה החלת ותק ?

במידה ויש לך קרן השתלמות עם ותק מעל 6 שנים שכבר ניתנת למשיכה, ניתן להחיל את הותק שלה גם על קרן השתלמות צעירה יותר אשר טרם הגיעה ל-6 שנים, ובכך למשוך את שתיהן ללא מס.

האם לאחר שש שנים חייבים למשוך את הכסף מהקרן ?

אין חובה למשוך את הכסף מקרן ההשתלמות לאחר 6 שנים, ובמידה ואינכם זקוקים לכסף, רצוי להשאיר אותו בקרן לטובת המשך צבירת תשואה. הכסף עדיין יהיה נזיל למשיכה בכל יום, הוא לא ננעל ל-6 שנים נוספות.

כיצד ניתן לבחור את מסלול ההשקעה המומלץ עבורי ?

כיוון שמדובר על קופה לטווח זמן בינוני, קבלת החלטה נכונה היא חשובה לניהול נכון של הכסף שלך. בקרנות ההשתלמות קיימים מסלולי השקעה רבים במטרה להתאימם לאופי החוסך, כמו לדוגמא : מסלול כללי, מסלול אג"חים, מסלול מניות, מסלול מניות חו"ל, מסלול עוקב מדדים ועוד. אנו ממליצים לבדוק עם סוכן הביטוח שלך מהו המסלול המתאים ביותר עבורך בקרן ההשתלמות.

האם ניתן לעבור מסלולי השקעה והאם זהו אירוע מס ?

ניתן לעבור מסלולי השקעה בכל רגע, ומעבר זה אינו נחשב אירוע מס.

מי יקבל את הכסף שיש בקופה במקרה חלילה של פטירת החוסך ?

במועד ההצטרפות לקרן ההשתלמות, ובכל רגע במהלך תקופת החיסכון, ניתן למנות מוטבים אשר יקבלו את הצבירה הקיימת בקרן ההשתלמות במקרה של פטירת החוסך.

לשיחה עם מומחה בביטוחי נסיעות

דילוג לתוכן